24 Şubat 2009 Salı
Kahvaltı alternatifi olarak kuymak
Kuymak karadeniz yöresinin sevilen bir yemeği. Oldukça lezzetli ve besleyici. Evimizde sıklıkla tüketilirdi (baba evi) eşim çok fazla sevmesede baldanadam doğduğundan beri bizim evinde favori kahvaltılığı arasına girdi. Kuzular için tarif şöyle;
Malzemeler
Kaşık ucuyla tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
Minik dilimlenmiş kaşar peyniri yada beyaz peynir
Sıcak su
Yapılışı
Tereyağını eritip içine kaşar yada peyniri koyup bir iki çeviriyoruz. Mısır ununu da ekleyip biraz daha çeviriyoruz. Üstüne sıcak su ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Biz yaşımızı geçtiğimiz için az tuz atıyoruz.
Oğluşun yumurta beyazını yemediği zamanlarda yumurtanın sarısınıda kuymaya atarak pişirdiğim oluyordu. Yumurtayı artık omlet olarak yediği için bu tür karışımlar yapmıyorum . Kuymağın orijinali biraz daha ağır özel bir de peyniri var aslında ama bu versiyonunu baldanadam icin uygun buldum. Çokta severek yiyor. Değişik kahvaltı alternetifi arayanlara duyrulur...
Not: Resim alıntıdır. Orijinali böyle yağlı işte. Benim yaptığım daha çok sarı ve biraz katı bir muhallebi görüntüsünde. Miktar olarakata bir kaseyi tam doldurmuyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder