10 Kasım 2009 Salı

Emziksiz günler başladı


Evde olduğum süre boyunca tuvalet alışkanlığı edinme yada emzikten kurtulma gibi iki zorlu görevden birini halletmek istiyordum. Çok şükür dünden beri emsiksiz uyumaya başladı. Sanırım bu işin üstesinden geldik oğlumla hemde hiç zorlanmadan. Buradan arkadaşım Neviyeye teşekkür ediyorum onun bıraktırma tekniğini aynen uyguladım.

Önce evdeki yedek emziği yok ettim ve oğluma artık bir tane emziği kaldığını kaybetmemesini söyledim. Bu şekilde bir kaç gün geçtikten sonra kalan emziğin kenarını kestim. Ağzına alınca garipliği farketti ve bana gösterdi. Bende ısırırken kopardın herhalde dedim. Uyanık bücürüm numarayı yuttu:) ısırıp koparttım dedi. Sonrada emziksiz uyucam diyip emziği yataktan fırlattı. Gece de emziğini istedi verdim. Bozulmuş olduğunu hatırlayınca yine ısırdım koptu, emziksiz uyucam dedi ve emzksiz uyudu. Uykuya dalış süresinde belirgin bir artış yok. Artık geceleri pek uyanmadığından gecede bir sorun yaşamadık çok şükür. Dün bir ara başka emme alalım dediysede fikir akına fazla yerleşmeden başka şeylerle oyaladım.

Artık darısı bezimizin başına...

11 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

Ay evet ya asıl önemli 2 aşılması gerekn durum var önümüzde bizde uyurken emzikle uyuyoruz diğer gün içinde emzik yok ama bakalım ne zamana kadar gidicek böyle :( bez olayınıda yaza bıraktım ben artık bahara doğru filan...
bu arada çok yer kaplıyorum biliyorum ama!! :)) söylemeden edemicem.sizin şu yukarıdaki baldanadam resmi varya onun sayesinde Batıkan kardanadamı öğrendi :)) ben kardanadam diyerek gösterdim şimdi nerde görse kardanadam diyor ve şarkısını mırıldanıyor kendince :))

meldi dedi ki...

Baldanadam da sadece uyurken kullanıyrdu emziği ben 2 yaşına kadar süre tanımıştım o süreyi aşmadık çok şükür. beze gelince baldantatlım kış bebeği olduğu için 2 yaşıda kışa geldi haliyle bu soguklarda tuvalet eğitimiyle uğraştırmayacağım hem onu hem kendimi. zaten hiç bir istekde göstermiyor. Bizde bunun için baharı bekleyeceğiz.
Baldanadamımızdan kardanadamı ogrenmenize de sevindik ;)

R. Berin Tuncel dedi ki...

hadi geçmiş olsun.darısı sıradakilere :)

Güneş Akay dedi ki...

Ben kıyamıyorum yahu , Annanesi deniyor hatta haftada bir gün hiç vermiyor ama akşam eve geliyoruz memmee meemme diyor, Annanesi kuşlar götürdü ya kızım diyor bana sarılıp memme diyor :)) Biraz daha vaktimiz var diye düşünüyorum meme için, Banada hep ucunu kes emmiyorlar dediler bende bu yöntemi deneyeceğim.
Bez işi asıl zor olan uzun bir süre gerektirdiğine inanıyorum ben 10.ayından beri alışkanlık yapmasını sağladım geçen haftalarda geldi, yanıma nenne cisss dedi, gittik yapmıştı :)
Sevggiler.

Başak dedi ki...

beni de en çok düşündüren şey bu.nasıl bıraktıracağım düşünüp duruyorum.kıyamıyorum da.sürekli öteleyip duruyorum.sorunsuz halletmenize sevindim.

elif ada dedi ki...

Aferin sana Baldanadam. Koca adam oldunuz artik ne emzigi. Darasi bize. Insallah biz de sizin gibi sorunsuz birakabiliriz...
Sevgiler

meldi dedi ki...

Darısı başına Remziyecim :)

meldi dedi ki...

Güneşcim 2 yaşına kadar normal kabul ediliyor begümcüğümün daha vakti var

meldi dedi ki...

Başak bende çok endişeleniyordum ama beklediğimden çok kolay oldu umarım sizde sorunsuz atlatırsınız

meldi dedi ki...

Suinci bende vermeyeceğim zaten bahara erteledim klozete gitmeyi de istemiyor zaten şuanda

meldi dedi ki...

umurcum bizim yöntemi tavsiye ederim kendi düşen ağlamaz misali ben ısırdım madem diyip hiç şikayet etmedi :) biraz kandırmış olduk kuzuyu ama kendi iyiliği için hehe büyüyünc affeder herhalde

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam