3 Aralık 2009 Perşembe

2 yaş Çoçuğu

Resmi olarak 2 yaşımıza geldik. Bloğumuza not düşme adına baldantatlım ne durumda kısaca özetleyeyim.

Baldanadam 90 cm uzunluğunda ve 14,5 kilo ağırlığında. Dişlerini tamamlamladı ve emziğide bıraktı. Bezli günlerimiz devam ediyor. Evimiz soğuk olduğu için tuvalet eğitimini bahara vermeyi düşünüyorum. Dişleri tamamlandığından beri nadir zamanlar haricinde gece uykusunu kesintisiz uyuyor. Akşamları uyku saatlerini malesef bir düzene oturtamadık. Bu aralar 22:00-22:30 civarında devam etsede 23:00-23:30'u bulduğu oluyor :( Sabahsa en geç 8 de ayakta. Emziği bıraktığımız dönemde öğlen uykusunu reddetmiş gibi olsada şimdi bu konuda eski düzenimize döndük. 12:30-01.00 gibi uyuyup 15:30 bazen 16:00 gibi uyanıyor.

3 ana öğünde mutlaka aile uyelerinden en az biriyle sofrada kendi sandalyesinde yiyor. Normal bir sandalyeyi azcık yükselterek ona göre ayarladım. Çorbalar hariç yemeklerini kendi yiyebiliyor. Aslında çorbalarıda içebiliyor tabi ama yarısı üstünde olarak :) Sabahla öğlen arasında meyve yada taze sıkılmış meyve suyu ara öğünü oluyor. Öğlen ve gece uykusundan önce biberonla birer barkak süt içiyor. Oğle ile akşam arasında eğer bir şeyler yiyecek gibiyse yine meyve yada kuruyemiş yiyor.

Oyunlarımız eskisine göre çok çeşitlendi. Yabboz, eşleştirme kartları, resim yapma, hamur, biraz benim yardımımla makasla kes yapıştır işleri ve legolar rutin oyunlarımızın arasında. En çok sevdiği şeyse tamir aletleri. Oyuncaklarla, kaşık çatalla, hiç bişey bulamazsa hayali olarak aklına gelen her şeyi tamir ediyormuş gibi yapıyor. Ev işlerinde bir numaralı yardımcım kendisi. Uyanıkken yaptığım her işi birlikte yapıyoruz. En favorisi de yemek yapma işleri. Birlikte kek, kurabiye, poğaça yapmayı çok seviyor.

Sabahtan akşama kadar kitap okusam sıkılmayacak kadar çok seviyor kitapları. Bunun sadece bir dönem olmayıp hayatı boyunca böyle olmasını çok istiyorum. Şu sıralar en çok sevdiği şey kitaplar olduğu için doğum gününü kutladığımızda hediye olarak kitap alacağım sanırım. Doğum günü kutlamamızı anneanne ve dede dönene kadar erteledik. Geçen senede onlarsız kutlamıştık bu sene artık geçte olsa birlikte kutlamak istiyoruz.

Son 2-3 aya kadar sadece tek kelimelerle kendini ifade ederken birden bire sıçrama yaptı ve şimdi rahat rahat uzun cümleler kurabiliyor. Tekerlemeleri ve parmak oyunlarını çok seviyor. Ben şarkı soylerken bana eşlik ediyor. Bazen de kendi kendine ona söyediğim şarkıları söylerken yakalıyorum onu.

Neşeli ve şakacı bir çoçuk. Sürekli sınırlarımızı deniyor. Ona geniş bir çerçeve çizdik zaten ama aradabir patronun kim oluğunuda gösteriyoruz. Kaydırağın yüksek yerine çıkıp aşağı sarktığında o gün bir daha binmeme cezası alıyor mesela. Yada yemeğini bilerek ağzından çıkardığında sofradan indiriliyor. Bu konuda dengeyi korumaya çalışıyorum.

Yazsam sayfalar dolusu yazarım sanırım ama burada bitirsek iyi olacak. Bu aralar blogla fazla ilgilenemiyorum biliyorum. İşe tekrar başlayınca açıklarımı telafi ederim sanırım. Herkese sevgiler...

10 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

ohh maşallah daha ne olsun dimmii ;)

Emine dedi ki...

Ohh ne güzel siz rahatamışsınız artık maşallah.Nice nice yıllara Baldanadam...

meldi dedi ki...

Çok şükür Melikecim ne diyim ilk zamanlar bencede daha zordu. Gerçi şimdide farklı zorluklar var ama yinede şimdik izamanları daha tatlı bence...

meldi dedi ki...

Şu bezden de kurtulsak tam rahatlayacağız Eminecim kendi kendine bir işaret vermesini bekliyorum ama boşuna bekliyorum sanırım :p

mihli dedi ki...

daha nice hayırlı yaşlara olsun inşaallah.. amannn baldan anne bizidemi bunlar bekliyor??

meldi dedi ki...

Amin Mihlicim sağolasın. Tabiki sizide bu günler bekliyor. Hemde fazla uzakta değil. Ne kadar hızlı buyuyup değiştiklerini sende görüyorsun...

Güneş Akay dedi ki...

O sıçramayı bende bekliyorum :=)Mutfağa yatkın olması da çok güzel. Harika..

Saat Anlamları dedi ki...

Yazınızın içinde çeşitli saatler vermişsiniz. Bence saatlerin anlamı var. Bu anlamları okumanızı tavsiye ederim :)

http://www.pembekalem.net/saatlerin-anlami-cift-saat-anlamlari/

Saat anlamları dedi ki...

Webde gezerken yazınıza rastladım. Sene 2009 muş. Çocuğunuz şuan 11 yaşlarında olmalı. Böyle bir blog tutarak ne kadarda anlamlı bir işe imza atmışsınız. Nasip olur da bir çocuğum olursa eğer bende sizin gibi bir blog yazacağım ve ileride çocuğuma hediye edeceğim. Tebrik ediyorum sizi. Sağlıcakla kalın.

Saat anlamları dedi ki...

Harika bir yazı olmuş

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam