13 Ocak 2010 Çarşamba

Ceydoşun ziyareti

Dün şeker arkadaşımız Ceyda baldanadamla oynamaya geldi. Bayağıdır görüşmediklerindenmi bilmiyorum baldanadam oyuncaklarına karşı daha fazla sahipleniciydi. Hatta bir kere Ceyda'yı itti bile :( Bu aralar Baldanadamda bu tur sertlik ve kıskançlık davranışları arttı malesef.

Nurdan Ceyda ile ilgili sendrom problemlerini doktorla danışmış. Bizde benzerlerini yaşadığımız için benim içinde çok önemli bir tavsiye oldu.Ne olduğunu hemen söyliyeyim. Her istediğini yapmak. İstisnalar sadece güvenlik tehlikeye girdiği zaman oluyor. Aslında temel mantık çoçuğun kişiliğini ezmemek ben büyüğüm benim dediğim olacak noktasına gelmemek. Bu arada bu 2 yaş dönemi ne kadar sakin atlatılırsa ergenlikte o kadar rahat geçiyormuş. Kuzularla fazla çatışmadan bu dönemi atlatanlara müjdeler olsun...

4 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Ben de elimden geldigince inatlaşmamaya,güç savaşına girmemeye çalışıyorum.Ama etrafımdakiler tarafından çocuğunu şımartan,çok yüz veren anne olarak değerlendirilmeye de gıcık oluyorum.Teşekkürler bu bilgiyi paylaştığın için.Hepimize kolay gelsin:)

Unknown dedi ki...

Kimseye kulak asmayın, çocuğu için en iyisini annesi bilir. Onun hangi durumda ne gibi bir davranış sergileyeceğiniz siz daha iyi bilirsiniz, biz de geçenlerde pedagoga danıştık konuyu :
http://egemenesas.blogspot.com/2010/01/pedagog.html

meldi dedi ki...

Neslihancım bende çatışmaya girmemek için çok uğraşıyorum. Hem onun hem benim isteğim olsun diye alternatif sunma, pazarlık yapma,dikkat dağıtma Allah ne verdiyse kullanmaya çalışıyorum. Yinede uyku konusunda problemimizi aşamadık bıraksam çoçuk andreoid gibi hiç uyumadan yaşıcak

meldi dedi ki...

Bahar teşekkürler vurma ile ilgili tavsiyeler güzel gerçekten

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam