16 Nisan 2010 Cuma

Resim arkadaşlığı

Montessori mail gurubu içinden çıkan harika fikirlerden bir tane daha.Resim arkadaşlığı. Biz bugun resimlerimizi postaya verdik. Ömere arkadaşlara resim yapacağını ve resimleri mektupla göndereceğimizi fikir ilk çıktığında anlatmıştım. Mektup kavramını pek anlamasada resim yapacağını ve onada resimler geleceğini anlamış ve ilgilenmişti.


İlk önce parmak boyası ile bir resim yapıp göndeririz diye düşünmüştüm ama sonra baskı çalışmasının daha çok hoşuna gidebileceğini düşündüm. Ömerle mantar yada tavuk gibi şeylerin içine konulduğu köpükleri kestik. Kurabiye kalıplarını ömer bastırmaya çalıştıysada pek izi çıkmayınca ben yardım ettim. En sonra süslemek için ömer çatalla izler çıkardı üstlerine. İlk boyayıp yapıştırma denememizde pek ilgisini çekmedi açıkçası. Bir kere falan boyayıp yapıştırdı sonra bıraktı.Ben yapayım belki heveslenir düşüncesiyle ben yaptım biraz ama işe yaramadı. Her zamanki gibi süreç daha çok ilgisini çekti. Kalıpları hazırlamak sanırım artık sıkıldığı baskı çalışmasından daha eğlenceli geldi. Biraz hayal kırıklığına uğradım ve kalıpları kaldırdım. Bayağı sonraları kalıpları direk çıkarıp baskı yapınca bu sefer kağıdı doldurabildik. Büyük bir resim kağıdı kullandığımızdan bu çalışmayı A5 boyutlarında 2 resim haline dönüştürdüm. Diğer çalışmayı ise babasıyla birlikte resim yaparken hazırladı. Bu çalışma bizim için çok özel çünkü ilk anlaşılır kompozisyonu. Daha önce kendince karalamalarına buraya bunu çizdim buraya bunu çizdim diyorduysada biz pek birşeye benzetemiyorduk. Bu sefer gayet anlaşılır biçimde anne, baba, ömer ve bir güneş çizdi. Altımızada bir halı yaptı:) Buda büyük resim kağıdına çizildiği için A5 boyutlarına gelecek şekilde yan taraftaki boşlukları kırptım.



Bu sabah postaneye birlikte gittik ve mektuplarımızı postaladık. Yaptığı işin ne kadar farkında olduğunu farketmemi oradaki bir amcayla girdiği diyalog sağladı.
- Buraya neden geldin bakalım.
- Mektup göndermeye geldim.
- Kime göndereceksin mektubu?
- Arkadaşlarıma göndereceğim.
Amca biraz şaşkın yaa diyince de
- Ben onlara resim yaptım onlarda bana gönderecekler dedi.

Bende biraz kenardan bu diyaloğu gülümseyerek seyrettim...

6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

meldi baldanadamın çok büyümüş senin :)
nasılda farkında yaptığı işi, maşallah

Emine dedi ki...

Çok güzel olmuş Baldanadamın resimleri.Bizde baskı yaptık:) boya kalemi ,pastel birkaç seçenekten baskıyı seçti.Bizde yarın gdereceğiz.Gülce de arkadaşlarına göndereceğini biliyor ama o kadar güzel dillendiremiyor.Maşallah Baldanadama

meldi dedi ki...

Çok büyüdü gerçekten Bahar inanmıyorum. Görenler artık bebeklik yüzüde kalmadı diyorlar üzülsemmi sevnsemmi...

Sağol Eminecim teşekkürler.

meldi dedi ki...

Teşekkürler Filizcim sizincilerde mıkırcık ayak baskısı yapsınlar bendeb onlara fikir ;)

Defne'nin Annesi dedi ki...

Melekcim, biraz önce mektubumuz geldi. Açarken ellerim titredi. Akşam Defne gördüğünde ne yapacak çok merak ediyorum. Tekrar Baldanadama çok teşekkür ederiz. Yanaklarından öperiz:)

meldi dedi ki...

Gökçecim elinize ulaşmasına çok sevindim. Minik hediyemizde hoşuna gider umarım Defne'nin.
Öpüyoruz balyanaklardan :)

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam