6 Mayıs 2010 Perşembe

Daldan dala

Baharın ılık havası esiyor sonunda bir kaç gündür. Bizde baldanadamla parklara vurduk kendimizi. Hergün standart bir ziyaret yapıyoruz muhakkak.
Çocuğu parka getirmek lutfunda bulunduktan sonra aman oraya çıkma düşersin aman ona dokunma kirlenirsin diyen yurdum annelerini gerçekten anlıyamıyorum. Benim stilim onlara umursamazlık ya da pasaklılık gibi görünüyor herhalde. Hergün bana üstü kirnecek diyen biri çıkıyor muhakkak. Çoğunlukla cevap vermiyorum yada kirlensin diyorum. Ömer beni çağırmadıkça dibinde beklemiyorum tabi hep göz mesafemde kalıyor. Yere düşünce kendisinin kalmasını bekliyorum. (Buda etraftaki annelere garip geliyor) Bu sayede fiziksel aktivitelerde özgüveni arttı. Çok temkinli bir çoçuk. Elimden tutmadan en küçük basamağı bile çıkmak istemiyordu. Tabi bunda annemim çok pimpirikli yapıda biri olmasınında etkisi var sanırım. Onun lugatinde yapma düşersin çok yer tutan bir cümle. Full time birlikte vakit geçirmeye başladığımızdan beri ömerdeki ilerleme gözle görülür derecede arttı. Artık merdivenlerden hiç bir yerden destek almadan çıkabiliyor ve bundan gurur duyuyor...

Bu esmer çoçuk baldanadamın bir sabah kalkıp, pamukları sakladığım yerde bulduktan sonra çoraptan tavşan yapalım diye diretmesi üzerine ortaya çıktı. Tabi bu tavşana pekte benzemiyor diyeceksiniz doğal olarak :) Çorabı evirip çevirdikten sonra tavşana benzetemeyeceğimi anlayında baldantatlıyı çoraptan çoçuk yapmaya ikna ettim ve sonuç bu oldu. Yanlız ömer bu arkadaşın çok korkuç olduğunu idda etti ve oynamayı reddetti. Sanırım yarın kendisi oyuncak tırtıla dönüşecek. Bari bir hatırası kalsın diyip fotorafını çektim bugün :)

Baldandam mutfağın penceresinden sokakta top oynayan abileri seyrediyor. Fotoyu eksik çekmişim üzerinde oturduğu boyuna göre ayralanmış sandalye çıkmamış. Bir kaç gündür bu yöntemi kullanarak huzur içinde yemek yapıyorum. Elinede veriyorum elmayı cevizi sanki sinema seyrediyor mübarek. Arada birde müdahale ediyor :)
"Çok yükseğe atıyorsunuz topuuu"


Bunlarda mektup arkadaşlarımızın gönderdiği resimlerden oluşan sergimiz. Galiba daldan dala atladık en iyisi bu yazının başlığı daldan dala olsun. Herkese iyi baharlar...

4 yorum:

annesiningülü dedi ki...

onun pencereden bakan hallerini seveyim ben,
küçük adam :)

Başak dedi ki...

melekcim sayfan da bahar gibi olmuş yeni hali çok hoş olmuş.bebek konusunda ömere katılıyorum:)

Güneş Akay dedi ki...

Resim sergisi çok hoşuma gitti, blogunun yeni görüntüsü de :)

meldi dedi ki...

Bende seviyorum bu hallerini Bahar. Sanki evde yanlızmışım gibi oluyorda :D

Teşekkürler Başak Tamam pes ettim bir daha bebek yapmayacağım :p

Teşekkürler Güneş :)

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam