13 Mayıs 2010 Perşembe

Gelişmeler

Tuvalet eğitimi ne zamandır gündemimizdeydi. Ömer şimdiye kadar çişi yada kakası geldiğinde hiç söylemedi, klozete yada lazımlığa oturmaya hiç heves etmedi. O yüzden sürekli erteledim. Açıkçası gözüm korkuyordu. Bayağıdır ömere halıları kaldırdığımızda bezden kilota geçeceğimizi söylüyordum. Kendisi de bunu kanıksamıştı. Bıcır bıcır konuşurken poposundaki bezi farkedip hala bez mi takıyorsun diye soranlara halılar kalkınca takmıcam diye cevap veriyordu.

Havalar yeterince ısınmış olmasına rağmen hala cesaret edemiyordumki Ömerin arkadaşı Efe'ninde(Ömerden 2 ay küçük) tuvalet eğitimine geçmesi beni gaza getirdi. İlk gün sadece bir kere yatmadan önce tuvalete yapmayı başardı. Ertesi gün yarı yarıya tuvalete yetişebildik ama dün çok kötüydü hiç oturmak istemedi ve hem çişini hem kakasını tutmaya çalıştı tabiki sonuna kadar tutamadığı için üstüne yaptı. Bugün sabahda yine oturma konusunda dirençliydi, bayağı dil dökme ve vaatler sonrasına tuvalete oturtabildim. Saat 10 civarıydı en son çiş yaptığında, ondan beridir yapmadı ve şimdi de uyuyor. Dün öğlen uykusundan kuru kalktı ama bugün çok sıvı şeyler tükettiği için pek kuru kalkacağını sanmıyorum.

Şimdilik durumlar bu şekilde. Bizim için bu süreç pek kolay geçeceğe benzemiyor ama artık geri adımda atmak istemiyorum. Zaten yazlığa geçmemize de az kaldı . Orada bahçede denizde bi şekilde halledicez inşallah...

6 yorum:

elif ada dedi ki...

Sakın moralini bozma. Aynen devam. bak göreceksin bir hafta sonra herşey değişecek. Ben hadi birlikte oturalım demistim. Ömercik'i öptük bal yanaklarından.

Güneş Akay dedi ki...

Yazın kesin halletmeliyiz, yazlığa da geçiyorsanız ohh ne güzel :=)

Mlke_Btkn dedi ki...

Ben de yazın düşünüyorum ama bakalım, inşallah başarılı oluruz :))

Başak dedi ki...

Kolay gelsin melekcim.Bizde bu konu vahim durumda,hiç niyeti yok.Ben de okulların kapanmasını bekliyorum.

meldi dedi ki...

İnşallah Umur bugun öğleden sonra daha iyiydi moralim düzeldi biraz. Çişi hiç kaçırmadan tuvalte yaptı yatana kadar. İnşallah sabahda sorunsuz devam eder.

Güneşcim Begüm küçük değilmi daha. gerçi benim sıpam 2,5 yaşında başlamış oldu eğitime ama kış bebeği olunca ben 2 yaşında cesaret edemedim.

Melikecim salarsın batıkanı kumlara :) ben oyle yapmayı düşünüyorum açıkçası

İnşallah siz daha kolay atlatırsınız Başakcım. Yakınında tuvaleti kullanan bir çoçuk varsa daha kolay oluyormuş.Herşeyi taklit ederek yapıyor bu minnoşlar

Başak dedi ki...

ödülün var canım bloguma beklerim

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam