12 Ekim 2009 Pazartesi

İçindekini bulma oyunu


Oğluş hasta olsada maşşallah keyfi yerindeydi haftasonu. Yinede cumartesi ne olur ne olmaz dışarı çıkartmak istemedim. Evde oynamak için yeni bir oyun türettim. Bez bir torbanın içine oyuncak sebzelerini doldurdum. Oğluşa elini sokup bakmadan ne olduğunu soylemesini istedim. İlk önce hile yapıp içine bakmak istediysede bakmadan söylemeye ikna oldu sonunda. Sebzeleri rahatlıkla bilince, evdeki diğer objelerle denemeler yaptım. Kalem, tesbih, emzik gibi belirgin şeyleri de rahatlıkla bildi.

Dün akşam da oyunu tekrar oynadık. Emziği bu sefer halkasından tutmuş sanırım ona halka dedi. Matruşka bebeğine havuç dedi (boyutları oyuncak havucuna benziyor gerçekten), daha önce havucu bulduğunu ve havucun masada olduğunu söyleyince öteki havuç dedi (iki tane havucu var) tuttuğu şeyin matruşka olduğunu gördüğünde şaşırdı. Nesneleri yanlış tahmin etmesi doğru tahmin etmesinden daha öğretici oldu sanırım. Bazı şeylerin zannettiği gibi olmayabileceğini görmüş oldu. Bu akşam aynı oyunu oyuncak hayvanlarıyla denemeyi düşünüyorum. Onların ne olduğunu bulmak diğerleri kadar kolay olmayacaktır sanırım.
Not: Nesneleri torbaya koymadan önce göstermedim.

3 yorum:

elif ada dedi ki...

Cok guzel fikir, biz de hemen deneyelim. Simdiden cok tesekkur ederiz size... Minik yakisiklimizi guzel yanaklariından opuyoruz
Sevgiler
Umur & Ada

R. Berin Tuncel dedi ki...

bence de çok güzel bir oyun.aklımızda bulunsun :)

meldi dedi ki...

Evet gerçekten güzel bir oyun oldu. Bizimki sıkıldı bile artık biraz unuttuktan sonra tekrar oynarız.

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam