1 Mart 2010 Pazartesi

Mim

Öncelikle bu kadar geç cevapladığım için çok çok özür dilerim...

1-Sizi mimleyen kişiye link veriniz lütfen :
Remziye;Senden;Benden;Bizden ve Güneş;
Gücübe

2-Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu…

Hangi olayların beni ne şekilde etkilediğini tam kestiremesemde en çok hoşlandığım babamın bize çoçukluğunu anlattığı aile sofralarıydı. Çoçukluk askerlik anılarını biz gülmekten gözlerimize yaşlar gelene kadar anlattırırdık.

3.Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?

En çok sevdiğim kırmızı elbiseli bebeğim ile pembe oyuncak ayımdı.Küçükken evde abimle çeşit çeşit oyunlar üretirdik ama benim en çok sevdiğim babamın bize öğrettiği kağıt üzerinde pulları oynatarak oynanan dokuztaş adlı zeka oyunuydu.

4.Sokakta oynar mıydınız?

İstanbulun göbeğinde bir apartmanda büyümüş olmama rağmen çıkmaz sokakta oturuyor olmamız sayesinde trafikten nispeten korunaklıydık. Yazları gece yarılarına kadar sokaklarda olurduk. Saklanbaç, yakartop, sek sek, ip atlama. Benim favorim saklanbaçtı, en yeteneksiz olduğumsa yakartop.

5-Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay…
Biz akrabalarımızdan çok uzakta gayet çekirdek bir aile olarak yaşadık. Keşkelik bir durum değil belki ama amca teyze gibi akrabaların yakın olduğu, kuzenlerin bir arada büyüdüğü kalabalık ailelere özenmişimdir hep.

6-Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay…

İyiki annemle babam eğitimli meslek sahibi insanlar olabilmemiz için bizleri yönlendirmişler ve imkan sağlamışlar. Onlardan önceki nesil köylerinde yaşadılar, doğdukları yerlerde bildikleri hayatı sürdüler. Annemle babam ise bir atılım için ilk gençlik hatta çoçukluk yılları diyebileceğimiz bir dönemde memeleketlerini bırakıp bu kocaman şehre uyum sağlamaya çalıştılar. Kendilerinin sahip olamadığı eğitim imkanlarını bize sağlamak için çalışıp çırpındılar. İkisini de çok seviyorum ve onlarla gurur duyuyorum...

Çok şükür bizde yüzlerini kara çıkarmadık :)

7-Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı.

Çoçukluğumuzda yaşadığımız herşey bugünümüzü etkiliyor ya ben özellikle birşey hatırlayamadım :p

Bende bu mimi henüz cevaplamış olamayan ve cevaplamak isteyen herkese gönderiyorum.

2 yorum:

seyabb dedi ki...

Bilinçli anne baba çocuklar için olmazsa olmaz.Ne mutlu size

meldi dedi ki...

Haklısınız. Teşekkür ederim...

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam