27 Eylül 2010 Pazartesi

Maraş 2010

Bu sene babişkonun memleketine yolculuğumuzu ancak geçtiğimiz hafta yapabildik. Daha önce yazını ve kışını gördüğüm Maraş bu mevsimde çok güzeldi. Aşırı sıcak olmayan, kuru ve güzel bir havası vardı. Giderkende dönerkende uçağa yetişebilmek için uykusunun bölünmesine rağmen baldanadam yollarda bizi üzmedi. Bir önceki maraş yolculuğumuza göre o kadar konforluyduk ki oğlumun gerçekten büyüdüğünü daha iyi anladım. Kah uyuyarak kah sohbet ederek yollarda bize yük değil arkadaş oldu. Bir tek dönüş uçuşunda iniş sırasında midesi bulandı ve "midem bulanıyoo midem bulanıyooo" diye ufak bir yaygara kopardı ama o kadarda olsun değilmi.

İlk gece beklediğim gibi uyum sağlayamadı ve yazlıktaki ilk gecesi gibi evimize gidelim şarkısını tutturdu. Gündüzlerini babaanne, dede ve halalar tarfından bol bol şımartılma, evin kedisini sevip, tavuklarını kovalama, bahçede dedesine yardım etme, gezip tozma ve tabiki her saniyesinde oyunla geçirdiği için ev pek aklına gelmedi ama geceleri uyurken çok konuştu, sıçradı, sık sık uyandı, ağladı. Bunu yoğun programa dayalı yorgunluk ve uyaran fazlalığına bağladım.
Bu da son gece dönüş heyecanından uyuyamayan ve kendi kendine parmaklarını konuşturan baldanadamdan bir inci..."Bizim evimiz bizi çok özlemiş ağlıyor. Dursun Ali dedemin evi ona merak etme gelecekler diyor"


Maraş Ulucami

Maraş kalesi

Maraş kalesi

Ekinözü-İçmeler Halayla böğürtlen toplarken

Ekinözü içmeler Ördeklere yem atarken

Elbistan-Pınarbaşı Ceyhan'ın kaynağının üzerinde yunusla gezinti keyfi

Elbistan-pınarbaşı

Bu fotoraflar benim makinayla çektiklerimden. Daha bir sürü fotoraf babişkonun telefonunda aktarılmayı bekliyor

2 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Ne kadar hassas bir çocuk Baldanadam,çok duygulandım 'evimiz bizi özlemiş,ağlıyor' demesinden...Keyfini ne güzel çıkarmış Maraş günlerinin:)

meldi dedi ki...

Neslihancım bunu söylerken kendisinin pek duygulanmış bir hali yoktu aslında. Biraz hınzırca söylüyordu :p

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam