11 Ekim 2010 Pazartesi

Son zamanlarda bloğa hiç aktivite, oyun girmediğimi farkettim. Aslında tam gaz faaliyetlere, oyunlara devam ediyoruz. İşte akıldan kalanlar...


Meslek kolaj çalışması, trafik kuralları ile ilgili bir dergi okuduktan sonra yapmıştık. Başka eski bir dergiden trafikle ilgili resimleri seçip kestik. Yapıştırma ömere ait. Aynı çalışmayı diğer meslekler için de yapmayı düşünüyorum.

Tuvalet kağıdı rulosunda cik cik kuşumuz. Çok kolay, çok sevimli. Baldanadam yine yapıştırma işini üstleniyor. Tuvalet kağıdı ruloları çok işe yarıyor o yüzden biriktirmeyi ihmal etmiyorum. Yine tuvalet kağıdı rulosundan Meraklı miniğin son sayısındaki mekiğe rokette yaptık ama fotoraflayamadım. Mekiği roketle birleştirip geri sayım yapıyoruz ve roket ateşlendikten sonra mekik roketten ayrılıyor:)


İkinci çorap bebek denemem. Bu sefer en azından yavrucum bu korkunç oldu diye atmadı direk. İsminide kendi koydu "Panku". Panku beyi yaparken terzi olduk ikimiz. Terzi diye bir meslek var olduğunu öğrendi. Pankunun dizindeki yamayı kumaştan baldanadam kesti. İçini doldurmamada yardım etti.

Geçen sene de yaptığımız sonbahar yapraklarından ağaç resmini de yine yaptık. Hatta havalar iyice soğuyunca hızımızı alamadık pamuklarla aynı ağacın kış versiyonunuda yaptık. Fotoyu unutmuşum yine :)


Bu yaralı arkadaşlar baldanadamın son zamanlardaki en favori rol oyunu arkadaşları. Hikayemiz şöyle; Hayvancıkların ormanında yangın çıkıyor, kahraman itfayeciler(annişko ve oğluşko) hemen koşup yangını söndürüyorlar daha sonra kendisi bir veterinere bende hemşireye dönüşüyoruz. Bu seferde yaralı hayvanlarımıza ilaç sürüp yaralarını sarıyoruz ve ormanlarını eskisi gibi yapacağımızı anlatarak teselli ediyoruz. Legolardan yaptığımız ağaçları yangın bölgesine dikiyoruz. Pembe ineğimiz fidanların dibine gübre yapıyor! yağmur bulutlarıda yapmur yağdırıyor ve orman eski neşeli günerine geri dönüyor:)

Bundan önceki favori rol oyunumuzda pazarcılıktı. Sıraya müşteri ve satıcı oluyorduk. Yanlız bu oyunun en önemli yanı kıyafet uydurarak kılık değiştirmemizdi. Yaşlı teyze, yaşlı dede,yetişkin erkek, çocuk, hamile kadın rolerini dönüşümlü olarak oynuyorduk. Bu aralar cinsiyetle ilglili meslelerele çok alakalı olduğundan hamile kadın ve yaşlı teyze rolune girmesine izin vermedim tabiki. Bu cinsiyetle ilgili yeni dönem ayrı bir yazı konusu olacak başlığıda hazır. Büyüyüce seninle evleneceğim anne...

Herkese sevgiler. Bol oyunlu günler...

2 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

süpersiniz :))

meldi dedi ki...

Teşekkürler Melikecim :))

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam