2 Mayıs 2011 Pazartesi

Evde oynayalım anne



Baldankuzu ile doku uyuşmazlığı yaşadığımız şeylerden biri gezentilik. Kendisi evde oturup oyun oynamayı herhangi bir dışarı aktivitesine tercih ediyor küçüklüğünden beri. Banada hergün gezme olsun çok severim gezmeyi. Havalar biraz açtığından beri kış günlerinin acısını çıkartmak için ben gezme programları ayarladıkça baldankuzuda evde oynayalım diye tutturuyor .Bu aralar yine bu problemimiz tavan yaptı. Kuzuyu kapıdan çıkmaya ikna etmek için erkenden dil dökmeye başlamamız gerekiyor. Neyseki çıktıktan sonra devam etmiyor isteksizliği ama o kıvama gelene kadar ben kan ter içinde kalıyorum.

Geçen hafta cuma günü için onu mehter konserine götürmeyi planlamıştım ve kendisine söylediğimde de çok sevinmişti ama sabah gitme vakti gelince mırın kırın etti. Neyse ikna oldu gittik. Konser başlayınca da sesten rahatsız olduğunu söyleyip izlemek istemedi. Sabah çok erken kalktığından uykusuzluğuna verip hiç ısrar etmeden geri getirdim eve. Ertesi gün 23 nisan gösterilerine gitmeye yine zorla ikna ettim. Bir önceki günkü fiyaskodan sonra biraz korkarak götürdüm ama neyseki göz kırpmadan heyecanla seyretti bu sefer gösteriyi. Bu cumada bir haftadır hevesle beklediği karagöz-hacivat gösterisine gitmek istemedi. Ben gösteri sevmiyorum, gitmek istemiyorum evde oynayalımlar başladı sabah sabah yine. Ben bu gösteriyi seyretmeyi çok istiyorum lütfen bana eşlik edermisin diyerek anca ikna edebildim minnoku. Gösteriyi izlerken kahkahalara boğulmasını seyretmekse sabahki ikna turlarına değdi dedirtti bana. Gezenti annenin evcimen kuzusu olarak daha çilen bitmedi oğluşum. Bu uzun kışın ardından ben daha gezmelere doyamadımm :)


Bunlarda cumartesi gununden üsküdar turu resimleri

Gemiye binen baldanadam


Kozalakları boyamak için topladık ama bazıları havuzun dibini boyladı. Kötü olanlarını seçip ayırmış ömercik.


Yüksek yerde yürümekten çok hoşlanıyor boyu bizi geçiyormuş o zaman :)


Not1: Eyüpte her cuma günü cuma namazından iki saat önce Eyüp Sultan Cami meydanıda mehter konseri veriliyor. Meraklılarına duyrulur.

Not2: Karagöz balıkçı oyunu Fatih Reşat Nuri sahnesinde gösterimde. Hem çocuklar hem de büyüklerin eğlendiği bir gösteri. Karagöz ve hacivat baya modernleşmişler :)

10 yorum:

Berna dedi ki...

Gezin bakalım geziiiin... Ben o ev kuzusu Ömeri ilk fırsatta sıkıştırıp gaz vermez miyim varmı ev oyunu gibisi diye? :) sen bizi cakıldığımız ofislerde booyle imrendiredur bakalım Melekcim hain planlarımı yakında işleme koyayımda gör :) (şaka yapıyorum elbetteki butun guzel havalar sizin olsun canım atın kendinizi dışarı varmı acı hava gibisi)

elif ada dedi ki...

Hey yaşasın Ada gibi çocuklar varmış meğer. Ada da tıpkı Baldanadam gibi, çıkmak istemiyor dışarı. Belki evde mutlu olduklarındandır ne dersin? Bu arada anne-oğlu fotoğraflarınız muhteşem

meldi dedi ki...

Bernacım program yapalımda bir gün birlikte gezelim. Arayı açtık yine :)

Umurcum bende bu ihtimali düşündüm. Pek uzak değil çünkü evde olduğum her anı oyun oynayarak değerlendiriyoruz ama benimde canım var ben dışarda oynamak istiyorummm :p

annesiningülü dedi ki...

bir dönem oldu bizede dışarı çıkıp düzenlerini bozmak istemiyorlar ama geçici. Bizde geçti. şimdi çıkmayınca sıkılıyor :) iyi bak kendine canım ;)

xxx dedi ki...

bizimkide çoks ever sokağı tam sokak çocuğu ama bu aralar am çıkma zamanı yapacak işleri bir türlü bitmiyor. hep geç kalıyoruz.. dönemsel olabilir.. iki dip notuda kaydettim, iyi oldu sağol..

meldi dedi ki...

Umarım bizdede geçicidir Baharcım o çıkmadan önceki dakikalar işkenceye dönüşüyor çünkü :(

Yerim onların işlerini bizimkide oyle işler uyduruyorki bunuda yapayım diye yiyesim geliyor yanaklarından

meral dedi ki...

19 mayısta İstanbul gezisi planlıyorum. İnşallah gerçekleşirse cuma günün Eyüp Sultanı ziyaretiyle değerlendirmeyi düşüyordum. Mehter Konseri umarım o gün de vardır. Benim oğlum da 1,5 yaşında dışarı delisi. Sokağa doymuyor bir türlü bu yaşta başladı yani. Annesine çekmiş sanırım ;)

meral dedi ki...

ayrıca http://siradanbiranne.blogspot.com tıklarsanız sevinirim ;)

meldi dedi ki...

Merhaba Meral Umarım istanbul geziniz güze lgeçer :)

Esenler Midea Klima Servisi dedi ki...

Esenler Midea Klima servisi görevimizi profesyonel teknikerlerimiz ve yetkili servis güvencesiyle yürütmekteyiz. Klimalarınızdan mümkün olan en uzun süre yararlanabilmeniz ve uzun ömürle sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak için kaliteden taviz vermeden tüm bilgi ve tecrübemizle müşterilerimiz için çalışıyoruz. Yetkili Midea klima servisi güvencesiyle ve Midea Kalitesiyle servis hizmeti almak için bizi Yirmi beş yıldır hizmet verdiğimiz sektörde her geçen gün gelişen tecrübemiz ve aldığımız eğitimlerle güçlü bir servis ağı kurarak yüksek müşteri memnuniyeti hedefimiz ve uygun fiyat politikamızla hizmet sunmaktayız.
Esenler Midea Klima servisi olarak ve İstanbul’un diğer tüm ilçelerinde tamir, bakım ve montaj hizmetleri vermektedir. Yetkili servis hizmetlerimiz kapsamında garantili ve garanti dışı tüm Midea Klima modellerine servis sunmaktayız. Bireysel split klimalar, ticari seri klimalar ve VRF merkezi sistem klimalarda profesyonel teknik servis personelimiz ile tüm sorun ve isteklerinize çözümler sunuyoruz.
Esenler Midea Klima Servisi, tüm arızalarda profesyonel teknisyenleri onarım sağlamakta ve yüksek kalite orijinal yedek parçalar kullanarak daha uzun ömürlü klima kullanımını sağlamaktadır.

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam