7 Temmuz 2009 Salı

Market rafları ile ilgili başvuruma cevap


Sanayi bakanlığından aşağıdaki cevabı yollamışlar. Anlaşılan konu ile ilgili bir kanun tasarısı hazırlanıyor. Duyarlı olan insanlar da başvurularda bulunursa market raflarında abur cubur ürünlerin çoçukların göz hizasına konulmamasına yönelik bir düzenleme de tasarıya eklenebilir diye umuyorum.

"Ülkemizde 1990'lı yıllaraın başlarında ivme kazanan marketleşme süreci, zaman içerisinde büyük bir gelişim göstermiştir. Her türlü tüketim maddesi ve ihtiyaç malzemesinin perakende ticaretinin yapıldığı ve büyük mağaza diye adlandırılan bu alış/veriş merkezlerinin sayılarındaki artış beraberinde bazı porblemleri de ortaya çıkarmıştır.
Avrupa ülkeleri ve Amerika'da yapılan hukuki düzenlemelerle önlenen problemlerin, ülkemizde de önüne geçilmesi maksadıyla;Bakanlığımızça "Alışveriş merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanunu Tasarısı Taşlağı" hazırlanmıştır.
Yapılan çalışmalarda, mevcut ve ileride olması muhtemel olan sorunlara çözüm geliştirilmesi amaçlanmıştır. Dünya örnekleri, ülkemiz gerçekleri kapsamında değerlendirilerek kamu ayararını ön olanda tutan ve serbest piyasa şartları ile uyumlu düzenlemeler yapılmaya özen gösterilmiş ve bu çeşit işyerlerinin çalışma usul ve esaslarına getirilen düzenlemeler ile haksız rekabete yol açan uygulamalarında önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Ayrıca başvurunuzda yer alan talebinizde değerlendirilmek üzere not edilmiştir.

Halis Çelebi "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam