21 Aralık 2010 Salı

Davulcu Dedeyle Ali


Bir varmış bir yokmuş. Yaşlımı yaşlı,saçı sakalı bembeyaz, birazda tombulca bir dede varmış. Bu dedecik elindeki kocaman davuluyla sokaklarda gezer, nerede bir düğün görse hemen yanaşır sorarmış. "Merhaba dostlar, sevgili güzel insanlar. Bu mutlu gününüzde istermisiniz size davul çalayım. Hep birlikte eğlenelim gülelim. Halaylar çekelim" Kimisi kabul edermiş bunu kimisi etmezmiş. Ali'nin abisinin düğününde davulcu dedenin teklifi seve seve kabul edilmiş. Başlamış dede davulunu çalmaya o tokmakla vurdukça davula, herkes coştukça coşmuş. Türküler söylenmiş, halaylar çekilmiş. Herkes çok ama çok eğleniyormuş.

Biraz sonar davulcu dede yorulmuş. Dinlenmek için davulunu yere koymuş koymasına ama koyduğu yerin yokuş olduğunu farkedememiş. Davulcuk paldır küldür yuvarlanmaya başlamış. Dedecikte hemen peşinden koşmuş. Nasıl koşmasın! Davulu onun hem geçim kaynağı hem bunca yıllık can yoldaşıymış. Ne yazıkki dede ne kadar hızlı koşmaya çalışsada davula yetişemiyormuş. Artık nefes nefese kalmış. Davulda hızla bir ağaca doğru gidiyormuş. Dedecik davula yetişemeyeceğini anlamış. Sevgili davulunun ağaca çarpacağını düşünerek üzüntüyle beklemiş. Ama birden birinin yanından rüzgar gibi geçtiğini farketmiş. Yanından geçen Aliymiş. Ali oyle hızlı koşuyormuşki davul ağaca çarpıp parçalanmadan onu durdurmuş. Sonra kucakladığı gibi dedenin yanına getirmiş. Dedecik çok sevinmiş. "İyi yürekli, merhametli Ali'cim sen beni sevindirdin ettin Allah'ta seni sevindirsin" diyerek dualar ederek teşekkür etmiş. Birine yardım ettiği, faydalı olduğu için Ali'ninde içi sevinçle dolmuş. Birlikte düğün alanına dönüp eğlenmeye devam etmişler.

Ertesi gün Davulcu Dede Ali'ye kendi elleriyle yaptığı küçük bir davul getirip hediye etmiş. Ali davulunu o kadar çok sevmişki Dedeye binbir teşekkür etmiş. Yıllar geçip büyüdüğü halde Davulcu dedenin hatırası olan davulunu hep odasının başköşesinde saklamış...

Küçüklüğünden beri uyku öncesinde uydurduğumuz hikayelerin sayısı yok. Bu hikayi de davulu çok seven Baldanadam için ben uydurdum. Çok ama çok sevdi. Hatırası kalsın istedim...
Not: Nurdan sana tanıdık geldimi :D

5 yorum:

Berna dedi ki...

melekcim bu cok guzel bir hikaye bravo dogrusu. profesyonel olmussunuz artık anlasılan. ıznınle bende Ceylin'e anlamak isterim.

meldi dedi ki...

Tabi Bernacım ne demek. Beğendiğine sevindim.

nurdan dedi ki...

Canım çok güzel olmuş:))) Uyuturken mi giydirirken mi kullandın çok merak ettim.

meldi dedi ki...

İkiside değil. Oyuna dalıp tuvalete gitmemek için direndiğinde ortaya çıktı :)

York Klima Servisi dedi ki...

York Klima Servisi profesyonel satış ve satış sonrası hizmetler sunar. Tüm personelimizi firmamızın uzun yıllar sektördeki edindiği tecrübe, bilgi ile günümüzün teknolojisini harmanlayarak ve özel eğitimler verilerek yetiştirilmektedir. Beylikdüzü York klima özel servisi uzman teknisyenleri ile tamir, satış, montaj, bakım ve onarım alanlarında tüm isteklerinize çözümler getiriyoruz. özel servis güvencesiyle hizmet almak, York klimanızı güvenilir teknikerlere teslim etmek için bizi arayın.
Beylikdüzü York klima servisi olarak yaptığımız tüm iş ve işlemlerde yüksek müşteri memnuniyetini hedefleyerek ve müşterilerimizin klimalarını uzunca yıllar kullanmasını sağlamak amacıyla uzman olan personelimizle özenle çalışıyoruz.

Firmamız York Klima Servisi hizmetlerinin yanında tüm İstanbul’a hizmet sunmaktadır. Güzel şehrimiz İstanbul’un neresinde olursanız olun bizi arayarak özel servis çağırabilirsiniz. Beylikdüzü York servisi güvencesiyle kaliteli ve güvenilir hizmet almak, tüm klimalarınızın tamirini uzman teknisyenler tarafından yaptırmak için bizi aramalısınız.

York özel servis olmanın getirdiği bilinç ve sorumluluklarla çalışmakta ve York kalitesinden asla taviz vermemekteyiz. Tüm işlemlerimizde müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ve arızalarda kalıcı tamirler yaparak müşteri çıkarlarını korumak ilk hedefimizdir. Müşteri portföyümüzü iş ve işçilik kalitemizden memnun olan müşteri tavsiyeleriyle artırmakta olan firmamız profesyonel teknisyenleri ile Esenler York servisi hizmetleri vermektedir.

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam