27 Temmuz 2009 Pazartesi

Başkasının maması sorunsalı


Son zamanlarda baldanadamla anlaşamadığımız bir konu var. Doğrusu nasıl davranmam gerektiğini de pek kestiremiyorum. Parkta, dışarıda, başkalarının elinde gördüğü yiyecek şeyler ilgisini çekiyor.
Yakında iki macera yaşadık böyle. İlkinde pakta torununa şekerleme veren yaşlı teyzenin yanına minik adımlarla yanaştı. Kolay kolayda tanımadığı birilerine yaklaşan bir çoçuk değil kendisi o yüzden önce ne yapmaya çalıştığını anlamamıştım. Baktım teyze şekerlemeden onda da veriyor. Bir daha vermek istediginde ben mudahele ettim ama baldanadam dahaa diye bağırarak itiraz etti. Teyzeninde ısrarları sayesinde kazanan baldanadam oldu.
İkinci maceramızda yine parkta gerçekleşti. Eşlerimizin eski iş arkadaşı olduğu bir anne-bebiş ile karşılaştık. Kuzular birlikte oynadılar.Sonra anne 14 aylık kuzusuna sebze çorbası yedirmeye başladı. Baldandadam da çorbanın tadına bakmak istedi. Tam olarak istemeye de çekindiğinden sadece yanlarına yanaşıtı ama her halinden banada ver dediği belli oluyordu. Bebiş karnını doyurduktan sonra mamadan bir kaşık aldı tadını pek sevmesede kalanı da yedi. Tabi yediren ben olmadığımdan itiraz edemedi. Sebze çorbası olduğu için bende pek ses çıkarmadım ama şimdi tutarsız mı davrandım diye endişe ediyorum. Başkalarından yiyecek birşeyler almaya alışmasını istemiyorum. Şimdi küçük yanında hep ben varım ama ileride de bunu devam ettirebilir diye endişelerim var.
İşin birde şu boyutu varki bende parka genelde kuru meyve yada kek poğaça gibi şeyler getiriyorum ve eğer etrafımızda bir çoçuk varsa baldadamın eline mama verip onunla paylaşmasını isitiyorum. Genelde hiç itiraz etmeden veriyor. Sanırım buradan yola çıkarak ben başkasına veriyorsam başkasında da alabilirim gibi bir mantık çıkarıyor. Bir orta yol bulmalı ve tutarlı davranmalıyım ama nasıl yapacağım konusunda henüz bir fikrim yok.

8 yorum:

Güneş dedi ki...

Benim kızımda parktaki çocuklardan tombiye alıştı, ne kadar sakınsak ta bir şekilde görüyorlar babannesi alıyor bende müdahale etmek istemiyorum :((
Ama şu bir gerçek ki bir çocuk gördüğünde hemen bizde vermek isteriz galiba bunun önüne pek geçemeyiz sadece parka karnı tam tok giderse belki hayır diyebilir diye düşünüyorum, yada yese bile tadımlık olur ??

meldi dedi ki...

Bu aralar o kadar iştahsız ki parka zaten mama yedirmek amacıyla goturuyorum :(

annesiningülü dedi ki...

aslında alıp vermekte birşey yok hani paylaşmayıda öğrenir ama herkes yanında herkesin yiyebileceği sağlıklı, temiz şeyler getirse. şekerleme ve özellikle şu cipslerden uzak tutsak çocukları :)

ZeyNes dedi ki...

Başkasından yiyecek alma konusunda benim de hassasiyetim var!senin gibi düşünüyorum,ileride alışkanlığa dönüşebilir ve zararlı olup-olmadığını bilmediği şeyleri de kabul edebilir başkalarından.Zeynep birisi birsey ikram ettigi zaman gözümün içine bakıyor alayım mı gibisinden,ama hemen atladığı da çok oluyor.En kolay çözüm yanımızda bol yiyecek alternatifiyle dışarı çıkmak galiba!

meldi dedi ki...

Bahar malesef oyle zorki bu cocukların ellerinde hep abur cubur. Bizimkide artık abur cubruların farkına vardı. Çocuklar sosyalleştikçe problemler artıyormuş gerçekten

meldi dedi ki...

ZEynes yanımda her zaman alternatiflerim var hurma, dut, taze meyve bazen ev yapımı hamur işleri falan. Ama başkasınınki ozellikle dikkatini çekiyor. Dun akşam parkta baldanadama portakal yediriyordum kayık gibi keserek. Yanındaki salıncaktaki bebekde ozenir gibi yaptı onada verdim,oda bayagı yedi annesi normalde agzına surmedigini soyledi. Birlerinden gorunce yiyorlar.

Benim asıl korkum guvenlikle alakalı aslında. Cocukları her şeyle kandırabilir kotu niyetli kişiler Allah korusun. Sosyal olmasını istesemde yabancılara kolayca yaklaşmasınıda istemiyorum. Tam bir ikilemdeyim anlayacağın :(

Berna dedi ki...

melekcim bence bu konuda senden onay almak kosulunu getirebilirsin omere. yani eger anne onayliyorsa alabilirsin seklinde bir on kosul getirirsen sen olmadiginda da onaylayan olmayacagi icin uzak durmasi gerektigini anlayabilir.

meldi dedi ki...

Oneri mantıklı Bernacım ama işe yararmı bilmiyorum benim baldantatlı dediklerimin önce tersini yapmayı seviyo :)

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam