26 Temmuz 2009 Pazar

Sakin iki gün


Bu hafta sonu hiç bir planın olmadığı, ailecek evde olduğumuz iki gündü. Gezmeli tozmalı hafta sonlarının ardından benim gibi gezenti birinin bile evini özleyeceğinin farkına vardım. Çok şükür baldanadamın da keyfi yerinde. Tek problem doğru düzgün hiç bir şey yememesi. Genelde en çok yediği öğün olan kahvaltıda bile çok az yiyor. Direnci düşmesin diye vitaminine tekrar başlattım.Çevremde iştahsızlığı çok duymaya başladım. Sıcaklar ve şişmiş damakların etkisi diye düşünüp onu zorlamıyorum ama sürekli bişeyleri teklif halindeyim. Neyseki meyve suyu, ayran gibi şeylere hayır demiyor.

Evde olunca tabi neredeyse unutmakta olduğumuz aktivitelerle vakit geçirdik. Çamaşır makinasını doldurup çalıştırma, temizleri asma, elektirik spürgesi ile evi süpürme, toz alma. Bunlar daha çok ev işi gibi gözüksede sakın aldanmayın bunlar baldadamın favori ev içi oyunları.

Sulu oyunlarında hakkını yemeyelim tabi. Bardaktan bardağa, şişeden bardağa, üste başa, heryere su dökme :) olur olmaz lavaboya koşup eleri yüzü yıkama (tabureye çıkmak için bağrış çığrış yardım isteme). Anne havuzu dolduralımmı diyince koşarak havuzu arama, şişirmek için sabredemeden zuu zuuuu diye haykırma ve sonunda anneyi yıkanmış kadar ıslatan su sıçratma oyunları. O kadar mutlu oluyorki suyun içinde, banyoda her yeri ıslatmış olsakta onu bu kadar mutlu eden bu aktiviteyi denize gitmediğimiz her hafta sonu yapmaya karar verdim.

Her ne kadar uzun kalamasakta Sabri abisinin sünneti dolayısıyla okunan Kuran'ınında da gittik baldanadamla. Parka gittik tabi herzamanki gibi ama bir tek farkla bisikletimizi de götürdük. Bütün çoçukların gözü baldanadamın bisikletindeydi. O kaydırakta kayarken bir baktımki babamız sırayla çoçukları bindiriyor. Hem çok şeker hem çok komiktiler :)

Özel bir şeyler yapmasakta güzel bir haftasonuydu. Evimizin tadını çıkardık. Hatta baldandam uyurken film bile seyrettik aylar sonra...

5 yorum:

Güneş dedi ki...

Bende sakin bir haftasonu planlamıştım ama çok çabuk gelişti herşey:) iyi yapmışsınız arada iyi oluyor.

annesiningülü dedi ki...

iyi yapmışsınız arada bir evde oturmak iyi geliyor. bizde evdeydik bu hafta sonu dinlendik :)) evin tadını çıkarttık.

meldi dedi ki...

Guneş
Evet kesinlikle arada iyi oluyor. Haftaya haftasonu için şimdiden plan yapmaya başladık,
Bahar
Ben çok dinlenebildim diyemeyecegim evi bayadır ihmal etmiştim balbebegim uyurken ben evi biraz toparlamaya çalıştım.

ZeyNes dedi ki...

Evde yaptığım işleri mümkün olduğunca Zeynep için eğlenceli bir aktivite haline getirmeye çalışıyorum bende.İşlerinde yapılması lazım değil mi?Baldanadamın biran önce iştahına kavuşmasını diliyorum!

meldi dedi ki...

İsleri yapmak icin istekliler zaten minik taklitciler. Biraz cesaretlendirme ve sabırla iyi işler çıkartıyorlar. Bulaşık makinasını boşaltmak onunla 4 kat daha uzun suruyor ama kimin umrunda :)
İştah konusunda dileklerin içinde teşekkürler...

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam