19 Temmuz 2009 Pazar

Sonunda motor çalıştı


Arabayı çalıştırmasının çok uzak olmadığının farkındaydım. O yüzden vitesi boşa alıp el firenini mutlaka çekiyordum. Anahtarın her bir dönüşünün ne işe yaradığını çok iyi biliyor artık. İlk döndüğünde radyo, ikincisinde camlar, üçüncüsündede arabanın kendisi çalışıyor. Ayakları pedallara yetişse hiç şansımız yok alıp kaçıracak arabayı.

Tamam erkek çocuktur meraklı olur bu kadarı da fazla. Evin içinde anahtarı arıyor. Bulduğu anda doğru kapıya koşuyor arabaya gidelim diye. Haftasonu denizin ve uykudaki saatlerinin haricindeki zamanın çoğunu arabanın şöför koltuğunda geçirdi. Tabi bende yan koltukta...

4 yorum:

R. Berin Tuncel dedi ki...

montessoriyi okurken hep düşünüyorum.çocukları gözlemleyişini.onların ilgi alanlarını nasıl sınıflandırdığını.peki şimdi yaşasa bu gözlemlerden ne sonuca varırdı?
top,deniz,yemek,salıncak vs vs ne olursa olsun her zaman araba ilk sırada.her şeyin önüne geçiyor.nasıl bir ilgidir bu.binlerce kere bıkmadan hnnnn demek.hiçbişey olmasa bile arabanın içinde kalmak istemek?
üzülme baldanadam,yalnız değilsin:>)

meldi dedi ki...

Bu cinsiyetle alakalı sanırım. Arkadaşımın aynı aydaki kızı da toka ve kolyelerden hoşlanıyor. Kıyafetlerini ayna karşısında seyretmeye bayılıyor.
Doğal bir gelişim olduğunu düşündüğümden fazla mudahele etmiyorum ama artık güvenlik sınırlarına yaklaşıyor :( umarım bisikleti gelince arabaya olan ilgisi biraz olsun azalır.

ZeyNes dedi ki...

Çok haklısın.Zeynep'in ilk dikkati çeken şey küpelerdir mesela.Mutlaka küpe, kolye kotrolu yapar.Baldanadamın araba tutkusu bisikletle azalır ama asla bitmez bence:) sevgiler

meldi dedi ki...

Minik kızların bu hakkerine bayılıyorum. Nefsimi köreltemek için bebekken oğluşuma minik tokalar takıyordum , ilk yaptığı şey çıkarıp atmak oluyordu tabi :D

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam