19 Nisan 2009 Pazar

Metrobüs ile ilgili şikayetime dönüş



From: Huseyin ERSOY
Sent: Wednesday, April 15, 2009 5:33 PM
To: Şule SAVAŞ
Subject: İLT: ------------------ adlı elektronik postadan gelen şikayet maili.


Şikayet konusu --------’na ait elektronik posta iletisinde; Metrobüs yaya üst geçitlerinin dar olması nedeniyle geçişlerinin güçleştiğinden bahsedilmektedir.

Metrobüs hattının geçtiği D-100 Karayolunda yeterli genişlik olmamasına rağmen, özürlü, yaşlı,tekerlekli sandalyeli ve bebek arabalı vatandaşlar için ek rampa yapılması zorunluluğu da bulunmaktadır. İstanbul’un bugüne kadarki yapılaşması, araç trafiği yoğunluğu bir kent problemidir. Tüm bunlara rağmen özürlülere yönelik standartlar, mevcut şartların el verdiği ölçüde mutlaka tasarımlarımızda yer almaktadır. Ayrıca Belediyemizin İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) bünyesinde, İstanbul genelinde çalışmalar başlatılmış olup, mevcut yapılar, yol ve kaldırımlar, 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununa istinaden rehabilite edilecektir.

Bundan sonraki ve mevcut çalışmalarda şikayet konusu unsurlarında dikkate alınması, ayrıca konunun tarafınızca da değerlendirilerek ilgilisine bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.


Şule SAVAŞ

Kentsel Tasarım Müdürü


---------------------------------------------
Sent: Monday, April 13, 2009 10:57 AM
To: Şule SAVAŞ
Subject: Merhabalar


Merhabalar Şule hanım,


Kentsel tasarım müdürü olarak, şikâyetimi size iletmem gerektiğini düşünüyorum. Ben bebekli bir anneyim ve metrobüsü oğlumla birlikte sıklıkla kullanıyoruz. Sorunumuz üstgeçitlerden duraklara inen merdivenler. Eğer oğlumla tek başınaysam asla metrobüsü kullanamıyorum. Çünkü aynı anda hem bebeğimi hem de arabasını o daracık merdivenden indiremiyorum. Bir gözü peklik yapıp oğlum pusetinde otururken puseti kucaklasam, daracık merdivende hiç kimse için inecek yer kalmıyor ki zaten hiç güvenli bir yöntem de değil. Bu duraklarda bebek arabaları ya da engelliler için rampa düşünülmemesi büyük bir tasarım eksikliği. Modern çağların İstanbul şehrine kusura bakmayın ama bu medeniyetsizlik yakışmıyor. Bu durumu düzeltmek için bir projeniz varmı? Yoksa resmi olarak şikayet bildirmem için beni nereye yönlendirebilirsiniz?


Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

1 yorum:

Axis Capital Holdings Limited dedi ki...

Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin: finance_institute2015@outlook.com

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam