22 Haziran 2009 Pazartesi

Diş Randevumuz


Yaklaşık son 3 aydır baldanadamın dişlerinde siyah lekeler oluşmaya başladı. Dişlerin diş etiyle birleştiği yerlerde bakteri plağı gibi gözüküyordu. Doktoru ile paylaştığımda antibiyotikten kaynaklanmış olabileceğini ve önemli olmadığını söylemişti. Çok fazla antibiyotik kullandık sayılmaz ama yinede bir kere alerji olduğu için bende antibiyotikten olduğunu kabullenmiştim. Yeni çıkan dişlerde de siyahlık oluşmaya başlayınca artık bir diş doktoruyla görüşmeliyiz diye düşündüm.

0-14 yaş gurubu arası çoçuklara bakan diş doktorlarına pedodontist deniliyormuş. Yıldızdaki Dendistanbulda pedodontist olduğu için oradan aldım randevuyu. Bekleme odası ve muayenehanesi çoçuklara özel tasarlanmış. Dişçi kokusu olan minikler için ideal bir ortam. Baldanadam bile muayene bittikten sonra ayrılmak istemedi. Oğluş çok küçük olduğu için kısa bir muayene uzun bir görüşme tarzında geçti randevumuz. Doktor teyzemiz bu siyahlığın tükürük yapısında kaynaklı olabileceğini, hiç bir zararının olmadığını söyledi. Dişleri korumak için gece beslenmesi yapılmamasının ve günde bir kere fırça yada temiz bir bezle silinmesinin yeterli olduğunu söyledi. 3 yaşı geçip tükürmeyi öğrendikten sonra macunda kullanabilirmişiz.

Lekeler kalıcı dişler gelene kadar kalmak zorunda da değilmiş biraz büyüyüp dişçi koltuğunda oturabilecek yaşa geldiğinde bu lekeler temizlenebiliyormuş. İşin estetik kısmını çok önemsemesekte 3-4 yaşına geldiğinde lekelerden kurtulmayı deneyeyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam