9 Haziran 2009 Salı

Hamurlu oyun zamanı




Artık oyun gurubumuzda çoçukların birlikte yapabileceği bir aktivite yapmaya başladık. Bu haftanın aktivitesi hamur yapımı ve şekillendirilmesi oldu. Kuzuların önüne ufak tekneler koyduk. Un döküp incelemelerini bekledik. Daha sonra su, az yağ ve tuz ekleyip önce onlara karıştırdık. Sonra biz hamruları yoğurduk ellerine verdik. Küçük teknelerini ters çevirip masa yaptılar. Bir adet küçük merdaneyi sırayla kullanarak hamurları açtılar. Kurabiye kalıpları ile de hamurdan parçalar çıkartmaya çalıştılar. Elimizle hamuru yuvarlama denemeleri yaptık. İlgi sureleri kısa ama sanırım 15-20 dakika boyunca hamurlarla oynayabildik.

Birbirlerine alıştıkça iletişimleri de artmaya başladı. Birbirlerini gıdıklama hareketleri yapıp güldüler. Çok ama çok tatlılardı. Top hariç oyuncak paylaşmada hiç sorun çıkarmadılar. Topu ikisi birden isteyince karşılıklı bağrışmalar başladı. Sonuçta bu da bir iletişim ve paylaşamadıkları şeyin ortadan kaltığını görmüş oldular.

Oyun gurubu oluşturabilmek gerçekten benim için çok önemliydi ve bunun ne kadar güzel bir fikir olduğunu şimdi daha iyi görebiliyorum. Umarım arkadaşlıkları uzun yıllar sürer...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam