30 Haziran 2009 Salı

Doyumsuz Çocuklar


Çocuk gelişimi ile ilgili yazıları ara ara okumaya çalışırım hep. Şuradaki yazı beni yine çocuklardaki doyumsuzluk konusunda düşündürttü...

Günümüz çocuklarının en önemli problemlerinden biri bu sanırım. Doyumsuz, mutsuz, amaçsızlar. Nasıl oluyorda bu durum gitgide artıyor diye kafa yorunca cevapların çok da uzakta olmadığını görüyor insan. Korkunç bir tükettim kültüründe, populer ve değerli olanın her gün değiştiği bir ortamda büyüyorlar. Tv karşısında reklam borbardımanında geçiyor günleri. Boş vakitlerini de alışveriş merkezlerinde değerlendiriyolar.

Oğulcuğumu bu olumsuzluklardan korumak adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İlk önlemimiz evimizde tv nin olmaması. Arada Baby Einstein cdsi seyretsede haftada birle (olağan dışı durumlarda artabiliyor) sınırlamaya çalışıyoruz.

Alışveriş merkezine normaldede sıklıkla giden bir aile değiliz. Baldanadam doğduktan sonra bir iki kere gitmişliğimiz var onlardada çok sıkıldık bunaldık hemen kendimizi açık havaya atmak istedik. Alışveriş merkezleri resmen benim ruhumu daratlıyor, üstelik elektirik yükleniyoruz son iki gidişimizde eşimde bende nereye dokunsak çarpılıyorduk resmen.

Bozulan şeyleri atmıyor tamir ediyoruz. Bu küçücük bir oyuncakta olabiliyor,bir elektronik eşyada. Tamir etmek baldankuzunun favori oyunlarından biri artık. Takım çantasındaki aletlerin hepsini tanıyor.

Oyuncak, abur cubur alışverişinde sınırlıyız. Akranlarına baktığımda genlede hepsinden az oyuncağı var kuzumun. Onlarlada ben olmadan oynamıyor zaten. Abur cuburu zaten sağlıklı olmadığı için almıyoruz markette alıp sepete koyduklarını geri koyuyoruz. İstisnamız çukulata, onuda baldanadam olmadan alıp akşamları yemekten sonra yada çok mızmız olduğu zamanlarda verip süpriz yapıyoruz.

Dengeli ve istikrarlı olmak çok önemli oğluşum ne doyumsuz ne de yoksun olsun istiyorum. Elindekilerin kıymetini bilmesi ve var olanlarla mutlu olabilmesini öğretebilirsem ne mutlu bana. Tabi en önemli etken örnek olabilmek. İnsallah mutlu bir çoçuk, mutlu bir insan olabilmesi için ona iyi birer rol model olabiliriz.

5 yorum:

Bal küpü dedi ki...

Valla önlemlerin çok güzel,sabır ve sebatla üzerine gidilirse işe yarar gibi görünüyor :)

Adsız dedi ki...

Meleğim,
Henüz küçük adam evde ve siz neyi ne kadar gösterirseniz, o kadarını biliyor. Hele bir büyüsün, topluma karışsın o zaman işin zorlaşacak. Şimdi en kolay dönemin.

meldi dedi ki...

Sevgili Bal küpü, İşe yaramasini umid ediyorum doğrusu. Zamanla göreceğiz

meldi dedi ki...

İsmimi deşifre eden sevgili adsız :))
Tamamen haklısın hatta şimdiden çevrenin etkisini gormeye başladık sokakta parkta başka çoçuklardan gördüğü şeylere ozeniyor kucuk adam. Tabiki ozendigi heves ettigi seylerin bir kısmını gerçekleştireceğiz Allah izin verirse ama her istediğinin istediği anda olmasını istemiyorum
İnşallah sözümüzde durabililiriz.Büyük konuşmayı hiç istemiyorum. Çok zor çoçuk yetiştirmek

Adsız dedi ki...

O adsız ben yani Zehra oluyorum. Ama sistem bana adımı sormadı, ben de söylemedim:))))))

Hayırlı evlat olurlar inşallah. Bizler kötü evlat olmadık, olmayacağızda inşallah. Yavrularımızda olmaz diye ümit ediyorum...

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam