3 Haziran 2009 Çarşamba

Maatuugaaaa


Salı akşamı işten eve dönerken yerde açılmış bir tezgahta matruşka gördüm. Uzun süredir almak aklımdaydı. Tahtadan yapılmış olduğunu görünce sevinerek aldım ve çantama attım. Yolda, baldanadamın çantamı açıpta bu yeni şeyi gördüğünde vereceği tepkiyi merak ettim . Baldanadam işten eve geldiğimde çantamı şöyle bir kolaçan ediyor. Hayır her akşam değişik bir şeyler alıp işe gitmenin suçluluğunu hafifletmek gibi bir stratejim yok ama baldanadam çantamdaki ıvır zıvırları karıştırmayı çok seviyor. Çantamı açıpta matruşkayı görünce bana bir baktı önce, açtıkça içinden bir tane daha çıkmasına bayağı şaşırdı. O akşam ve dün bayağı oyalandı onlarla. Matruşkaları büyüklük küçüklük kavramını öğretmek için kullanmayı düşünüyorum. Yazının başlığıda matruşkanın baldanadamın dilinden telafuzu. Ne ile oynuyorsun olum?
-Matuugaa

4 yorum:

annesiningülü dedi ki...

bizimkide çok sevmişti makruşkaları. annemin evinde vardı bayağı güzel oynamıştı onunla aç kapa iç içe sok. oynaya oynaya hal kalmadı tabii..
bulursam bende alayım :)

meldi dedi ki...

Çok sirinler Baharcım ya benim bile oynayasım geliyor.
Bizimki birde en son çıkan minik bebeği opüyor çok şeker :)

hanimelipasta.com dedi ki...

hımm evet iyi fikir, bana Rusyadan hediye gelmişti matruşka. Hiç kıyamadım Metehan ın eline vermeye , kafası kızınca fırlatıyor çünkü :)
Yulaflı kurabiye tarifini de kaydettim canım ellerine sağlık.
Hülya

Bir Demet Hayat dedi ki...

:) bizimkiside hasta onlara.En küçüğüne MİNİK deyip seviyor.Biz matruşkalarla halamın gelininin evinde tanıştık.Oraya gider gitmez minikleri istiyor oturup yengesi ile oynuyor.Daha sonra başka bir akraba çocuğunda oynadık.Bu hafta bende buldum aldım.Onları görünce Hatcede de var Özgede de var diye seviniyor.Ama evde onlarla okadar fazla oynamıyor.Sanırım Hatice yengesine gidip orada oynamak daha eğlenceli geliyor :)

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam