25 Haziran 2009 Perşembe

Marketlerdeki raf düzeni


Marketlerdeki raf düzenlerinden nefret ediyorum. Bütün abur cuburlar, sağlıksız ne varsa süslenmiş püslenmiş marketlerde çoçuların ulaşabileceği raflarda yerini almış. Baldanadam markete girer girmez ilk iş gözüne kestirdiği bu janjanlı paketlerden birini sepete atıyor. Resmen masum yavrularımız istismar ediliyor. Devlet kurumalrına mail attım. Marketlerde raf düzenini belirleyen bir kanun bir kural sistemi varmı diye. Yoksa böyle bir düzenlemenin yapılması için kamu oyu oluşturmak adına elimden ne geliyorsa yapacağım.

Abur cuburlar üst raflara taşınsın!!! Çocukarını sağlıklı yetiştirmek isteyen anne babalar markete krize giren çoçuklarla uğraşmasınlar...

7 yorum:

annesiningülü dedi ki...

evet abur bucurlar çocukların göremeyeceği düzende olsun. Kasa yanındaki gereksiz jelibonlar sakızlar kaldırılsın. hatta cipsler içeri bile sokulmasın. Ben ağlasada zırlasada almıyorum market ayağa kalkıyor ama ne yapayım.

sizden yanayım her türlü desteğe varım.

meldi dedi ki...

Bende aldıklarını geri koyduruyorum.

Sanayi ve ticaret bakanlıgına bu konuda herhangi bir sınırlayıcı duzenleme varmı diye bir bilgi edinme başvurusu yaptım ama olacağı konusunda pek ümitli değilim açıkçası :(

minik arap dedi ki...

her posta yazasım, söyleyesim var ama bunun için bekleyemedim.kocamannn tebrikler. ben daha alimle bu savasa baslamadım ama kuzenlerimin elinden defalarca bu aburcuburları topladıgımı biliyorum. gerçi ne care, arkasından alsam sagına dönüp uzanıyor. sonuna kadar arkandayız.. hatta adresi ve örnek dilekceyi yazarsan bununla ilgili bir zincir olusturalım derim.

meldi dedi ki...

Bilgi edinme basvurusuna gelen cevaba gore bir sey hazirlamayi dusunuyorum Mihlicim. Bu arada sen başladın ama devamı gelmedi blogun. Yeni yazılarını bekliyoruz...

Kültür Mantarı dedi ki...

marketler çocukları daha fazla nasıl istismar edebiliris diye ar-ge yapıp adam çalıştırıyor.

adam gibi bir tüketici yasası çıkmadıkça hiç bir şey yapamayız.

meldi dedi ki...

Boyle bir yasa çıkması için önce toplumda bir farkındalık oluşması gerekiyor. Malesef bu farkındalık da yok. Küçücük çocuğuna hatta bebegine kola icirenler bile var etrafımızda.

Ben bireysel çabamı gostereceğim. Umarım herşey daha iyi olur çoçuklarımız için.

Adsız dedi ki...

İyi hoşta hırsızın hiçmi suçu yok demezlermi adama. Bu ürünler üretildiği sürece öyle yada böyle satılacaktır.Yapacak pek bişey yok gibi geliyor bana.

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam