14 Haziran 2009 Pazar

Uyku arkadaşımız Panda Pamuk


Doğduğundan beri baldanadamı çeşitli şekillerde uyuttuk. İlk metodumuz emerken anne kucağında uyuma metoduydu hatta öyleki kucağımdan yatağa koymak mümkün olmuyordu. Bu ilk bir iki aylik dönemde emziğe aliştirarak baldanadamı yatağında uykuya devam etmek konusunda ikna edebilmiştik. Park yatağında sallama, hasta olduğu bir dönemden kalma olarak battaniyede sallama (neyseki uzun sürmedi) ve en uzun süren dönemimiz yatakta birlikte yatıp bir süre oyun ve hatta kudurma sonrası sızma... Son bir kaç aydır odasında yatağında uyuyor ve yanında sadece babasını istiyor, eğer oyun oynamaya devam edeceğimize inanıyorsa arada beni de çağırıyor.

Onu uyumaya ikna etmek ve uyutmak için gerçekten zorlanıyoruz. Sonunda sızarak uyuyor her seferinde. Akşamları onu heyecanladıracak oyunlar oynamamaya gayret etsekte çoğu zaman özlemin de etkisiyle saat 10 da hepbirlikte top oynarken buluveriyoruz kendimizi. Haliyle çoçuk oyunu bırakıpda uyumaya ikna olmuyor.

Anneannesinin evinde bir uyku arkadaşı var. Orada hiç zorlanmadan gunduz uykusunu uyuyormuş. Uykusu geldiğinde park yatağına kendi girip, emziğini ağzına koyup Bıdığını kucaklayarak uyuya dalıyormuş. Bizim evde ise uyku nesneliği görevini üzün süredir babamız üstlenmişti. Bu kutsal görevden onu kurtarma planlarımı ancak bu hafta sonu gerçekleştirebildim. Mahallemizin bakkalının önünden her geçişte görüğü(dondurma dolabı) ve mandaaa diye tek tek hepsini sevdiği pandaların peluş olanlarından bulduk ve aldık. Ve bingoo...Dün gece padasına sarılıp yattı. Ben de uyuyana kadar yanındaydım tabi. Bir iki kere babasını çağırır gibi yapsada duyamamzlıkdan gelerek yeni bestemi söylemeye devam ettim.

" İyi geceler panda ve ...
Sarılıp uyuyalımmm
Sabaha buluşalımm

İyi geceler panda ve ...
Sarılıp uyuyalımmm
Rüyalara dalalımmm. "

Uyuyana kadar sağa sola her dönüşünde sarılmak için pandasını da döndüğü tarafa çekti. Hatta yüzüstü yatarken bir kolunu pandanın üstüne atarak kucaklama işlemine devam etti. Sabah uyandığında Pandayı yanında gördüğündeki gülümsemesi ve Pandaaa diyişiyse süperdi. İlk denememizde başarıyı yakaladık umarım istikrarı sağlayıp babişkomuzu esir olmaktan kurtarabiliriz.

4 yorum:

musabi dedi ki...

Gece yine beni yanına istiyor ne haber...
Gece uykulu gözlerle panda manda gördüğü yok.Yine baaabaaaa diye bagırıyordu...

meldi dedi ki...

Aksam uyutmaktan kurtardıkya seni daha ne istiyorsun :) ha durumdan şikayetçi değilsen bana göre hava hoş pandayı evlatlık verebiliriz :p

R. Berin Tuncel dedi ki...

hadi bakalım kolay gelsin bir acaip zor yarış:)

meldi dedi ki...

Hemde ne zor. Umarım mutlu sona ulaşırız. Birde şu emzikten kurtulabilsekk.

Yorum Gönder

free html visitor counters
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Baldanadam